Rekonstrukce tramvajové trati na Lochotín bude pokračovat

Plzeň – Další fáze rekonstrukce tramvajové trati na plzeňské sídliště Lochotín v Karlovarské ulici začne v pondělí 1. června. S omezeními musí počítat řidiči aut, od července i cestující v tramvajích. Nejprve bude uzavřen levý jízdní pruh směrem do centra, od července navíc začne úplná výluka tramvají. Po zúžení silnice doprava na nejzatíženějším profilu ve městě s denní průjezdností 55 tisíc aut ještě zhoustne. Objížďka přitom prakticky neexistuje. Další dopravní omezení přinesou i práce na křižovatce ulic Karlovarská a Lidická.

„První etapa začala 28. dubna a skončí 1. června. Došlo při ní k vytěžení stávající trati ven z centra a její výměně. Harmonogram jsme dodrželi. O tomto víkendu dojde k převedení tramvajové tratě na jednokolejní provoz na nově zrekonstruovanou trať,“ uvedl Vladimír Liška z firmy Berger, jež spolu s Metrostavem práce provádí.

Během druhé fáze projde rekonstrukcí kolej ve směru do centra, jde o úsek dlouhý zhruba 350 metrů. „K zajištění dostatečného prostoru pro použití těžké techniky je nezbytné uzavřít levý jízdní pruh směrem do centra,“ zdůvodnil Liška omezení automobilové dopravy. Druhá fáze prací vyvrcholí od 3. do 7. července, kdy bude kvůli propojení tratí úplná tramvajová výluka a zavedena bude náhradní autobusová doprava. Poté se dělníci přesunou na křižovatku Karlovarské a Lidické, která bude částečně zúžena.

Do konce roku 2010 by měly proběhnout další dvě etapy rekonstrukce Karlovarské ulice. Ve směru do centra město připravuje vznik třetího pruhu, který by začínal na křižovatce s Lidickou a využil by stávající prostor pro svodidla.