Havárie kamionu opět blokovala dálnici D1, řidič při nehodě zemřel

Jihlava - Na 107. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno havaroval rumunský kamion, šestačtyřicetiletý řidič nehodu nepřežil. Zůstal pod převráceným kamionem. Během vyprošťování auta tam byla dálnice dočasně uzavřená, krátce po jedné hodině se jí podařilo zprůjezdnit bez omezení, informovalo Národní dopravní informační centrum. Na místě se tvořily až pětikilometrové kolony.

Dálnice nebyla podle svědků v místě namrzlá, ale ležel na ní poprašek jinovatky ze stromů z okolního lesa. Podle policie jel řidič nepřiměřenou rychlostí a nebyl připoután bezpečnostními pásy. Svědci uvedli, že narazil nejdříve do středových svodidel, která ho odrazila na druhou stranu do stráně, kde se převrátil. Muž vypadl pod kabinu. Kamion nebyl téměř poškozen.

V pondělí se prakticky ve stejném místě, ale v opačném směru, stala nehoda dvou kamionů a osobního auta. Příčinou havárie na 108. kilometru byla nepřiměřená rychlost po namrzlé vozovce, na které navíc ležel navátý sníh. Série několika ranních nehod v úseku poblíž Velkého Beranova na Jihlavsku si vyžádala dvě zranění. Řidič maďarské národnosti utrpěl zlomeninu horní čelisti a nosu a zhmoždění hrudníku.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)
Vydáno pod