Opel, ve kterém zemřeli v pondělí ráno čtyři lidé, havaroval předtím ve Smiřicích

Hradec Králové - Osobní automobil, při jehož havárii v pondělí časně ráno v Hradci Králové zemřeli čtyři lidé, pronásledovala několik hodin před nehodou policie. Vůz, který policistům ujel, před tragickým nárazem do stromu v Hradci havaroval už dříve ve Smiřicích na Hradecku, uvedla mluvčí hradecké policie.

„Policisté se snažili vůz Opel Omega, který řídil dosud neustavený řidič, zkontrolovat v Hradci Králové již v neděli kolem 23:00, automobil však ujížděl a hlídce se jej nepodařilo dostihnout,“ řekla mluvčí. Vůz směřoval na Jaroměř na Náchodsku, později havaroval ve Smiřicích, kde ve vysoké rychlosti narazil do železné brány a z místa nehody ujel.

O několik hodin později při průjezdu Hradcem Králové řidič automobilu uviděl vůz policie, který směřoval na služebnu. „Řidič vozu se zřejmě lekl, že jej policie pronásleduje, a zrychlil,“ řekla mluvčí. Po průjezdu křižovatkou narazil ve vysoké rychlosti do stromu. Auto vyjíždělo z Hradce Králové směrem na Prahu, nehoda se stala na rovném a přehledném úseku silnice.  

Při nehodě zemřel šestadvacetiletý muž z Hradecka, který v době havárie automobil řídil. Policie zjistila, že nevlastnil řidičský průkaz. Tragicky skončila nehoda také pro pětapadesátiletého muže z Hradecka, šestnáctiletou dívku z Pardubicka a šestadvacetiletého muže z Rychnovska. Jedna dívka vyvázla z nehody s lehkým zraněním. Policie nařídila soudní pitvu, dosud není potvrzeno, zda byl muž v době nárazu pod vlivem alkoholu či drog. Policie nezjistila na havarovaném vozidle technickou závadu, při nehodě vznikla škoda zhruba 60 000 korun.