Krádež kabelů zastavila vlaky mířící na Masarykovo nádraží

Praha - Krádež kabelů dnes po poledni zastavila provoz na železniční trati mezi pražským Masarykovým nádražím a stanicí Praha-Vysočany. Plně se má obnovit až v neděli dopoledne, uvedl mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Pavel Halla. Vedle dvou naříznutých kabelů odcizili zloději i další, zhruba desetimetrový kabel, který se dosud nepodařilo nahradit. Spojení tak zůstává omezeno, vlaky podle Hally jezdí na Masarykovo nádraží přes libeňskou stanici po jedné koleji.

„Ve 12:27 jsme zaznamenali krádež kabelů u výhybek na Masarykově nádraží v Praze,“ dodal Halla. Situaci podle něj zkomplikovala i plánovaná výluka na stanici ve Vršovicích, kudy lze vést náhradní trasu, která trvala do 14:00. 

Krádež kabelů nezkomplikovala železniční dopravu v Praze poprvé. Koncem září například kvůli krádeži telekomunikačního kabelu nejezdily vlaky v okolí pražského Hlavního nádraží. Kvůli poruše zabezpečovacího zařízení, které způsobili zloději kovů, byl zhruba sedm hodin zastaven provoz mezi Hlavním nádražím a stanicí Smíchov i den předtím.