O víkendu zemřelo na českých silnicích osm lidí

Praha - Poslední květnový víkend si vyžádal na českých silnicích osm životů. Vyplývá to z policejních statistik, které během víkendu zaznamenaly 655 nehod. Těžce se zranilo 28 lidí. Vysoká rychlost zavinila 122 dopravních nehod, 62 řidičů havarovalo pod vlivem alkoholu a 117 řidičů nedalo přednost v jízdě. Hmotná škoda byla téměř 30 milionů korun.

Pět lidí, z toho dvě ženy a dva muži lehce a jedna žena vážně, se zranilo v sobotu dopoledne při srážce dvou osobních vozů v Dlouhé Lhotě na Příbramsku.

Smrtí cyklisty skončila v noci ze soboty na neděli nehoda na silnici I/35 na Královéhradecku. Řidička vozu Renault 19 srazila po jedné hodině ranní v obci Všestary dvaatřicetiletého cyklistu, který zraněním na místě podlehl.  

Čtvrtou smrtelnou nehodu od začátku roku registrují po tomto víkendu policisté na Prostějovsku. Náraz do stromu nepřežil v neděli dvaatřicetiletý řidič dodávky.

Třiadvacetiletá řidička v neděli zemřela při dopravní nehodě mezi obcemi Podveky a Český Šternberk na Kutnohorsku.

Dva mrtvé a čtyři zraněné si v neděli po poledni vyžádala nehoda na silnici I/13 z Mostu do Chomutova u závodu DTS Vrbenský. Německý řidič tam narazil do skupiny pěti bulharských občanů, kteří šli na okraji silnice směrem na Most.

Květen si na tuzemských silnicích vyžádal zatím nejvíce obětí v letošním roce. Podle neoficiálních údajů zahynulo na silnicích 78 lidí, 330 jich bylo zraněno.