Řidič, který zabil matku s dítětem, byl pod vlivem drog

Chrast u Chrudimi - Pod vlivem drog byl řidič auta, který ve čtvrtek na náměstí v Chrasti u Chrudimi srazil a zabil ženu s dítětem, informovala mluvčí chrudimské policie Věra Hamáčková. Muž, který řídil bez příslušného řidičského průkazu, skončil ve vazbě. "Z předběžné lékařské zprávy vyplynulo, že odebraná moč byla pozitivní na amfetamin," uvedla Hamáčková.

V sobotu dopoledne dal policejní komisař státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby. O vazbě rozhodoval Okresní soud v Chrudimi v neděli dopoledne.

V neděli soud v Chrudimi uvalil na pětadvacetiletého muže vazbu a ten byl poté eskortován do vazební věznice v Hradci Králové.

S osobním autem srazil a usmrtil minulý týden matku s dítětem v Chrasti u Chrudimi. Muž ze Žďáru nad Sázavou za volantem osobního vozu Peugeot 205 ve čtvrtek kolem 17:30 přejel z dosud neznámých příčin na levou stranu vozovky, kde s vozidlem najel na chodník a srazil osmadvacetiletou ženu s tříletým dítětem.

Minulý týden zavinili řidiči bez řidičského průkazu tři dopravní nehody, při kterých zemřeli lidé. Kromě případu v Chrasti se v pondělí zabili mladí manželé u Kladna na Chrudimsku, přičemž muž za volantem oprávnění neměl, stejně jako šofér, který zahynul v sobotu při havárii v Časech na Pardubicku.