Airbus letící do New Yorku se musel vrátit zpět do Prahy

Praha - Letoun Airbus A310 na lince Praha - New York se musel po necelých dvou hodinách vrátit zpět do Prahy. Signalizace přečerpávání paliva totiž nevykazovala standardní funkci, a proto se kapitán v souladu s předpisy rozhodl pro návrat do Prahy, uvedla mluvčí ČSA Daniela Hupáková.

Bezpečnost 199 cestujících na palubě nebyla ohrožena. Na letišti byla vyhlášena pohotovost a na přistávací ploše čekali hasiči. Podle informací z letecké společnosti je to v těchto případech běžné. Letadlo bylo totiž plné paliva.

Airbus 310 na lince do New Yorku startoval z pražského letiště v 11:00. Zpět do Prahy se obrátil čtyřicet minut po poledni, kde bez problémů přistál v 15:00.

Technici zjistili poruchu senzoru v jedné z nádrží. „Vzhledem k tomu, že náhradní díl od dodavatele bude k dispozici až v nočních hodinách, byl let zrušen,“ uvedla mluvčí. ČSA zajišťují cestujícím let náhradními spoji.

Nouzové přistání zažilo ruzyňské letiště ve středu - na plochu se musel vrátit Boeing 737 norské nízkonákladové společnosti Norwegian Air Shuttle, který odstartoval k letu do Osla.