V Karviné auto srazilo dvě studentky, jedna nepřežila

Karviná - Osobní automobil Škoda Fabia dnes ráno na přechodu v Karviné srazil dvě studentky, jedna z dívek srážku nepřežila. Druhá je vážně zraněná a vrtulník ji transportoval do ostravské fakultní nemocnice. Informoval o tom mluvčí karvinských policistů.

Dvě sedmnáctileté dívky přecházely v půl sedmé ráno frekventovanou čtyřproudovou silnici na okraji Karviné a srazil je osmapadesátiletý řidič z Ostravy, který přijížděl od Orlové. Podle dostupných informací studentky mířily do školy. 

„Jedna z dívek utrpěla vážná poranění končetin a hlavy, byla v bezvědomí. Záchranáři ji museli zajistit dýchací cesty intubací a napojit na ventilátor,“ řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že stav pacientky je velmi vážný. „Utrpěla řadu zranění. V současné době je na operačním sále. Nejsem schopen říci, jak dlouho zákrok potrvá a jak dopadne,“ uvedl mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný. 

Humpl doplnil, že druhou zraněnou dívku se záchranáři pokoušeli oživit. „Přes maximální úsilí záchranářů se její život nepodařilo zachránit a dívka svým poraněním podlehla,“ řekl. 

Tragická nehoda se stala nedaleko sídla karvinských hasičů. Ti také byli na místě mezi prvními. „Když hasiči na místo dorazili, u dívek byl už lékař, který si nehody všiml jako první. V případě jedné už ale konstatoval smrt,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Dodal, že druhé dívce hasiči s lékařem poskytli první pomoc a zajišťovali dopravu na rušné komunikaci.

Vydáno pod