Dva řidiči vjeli na dálnicích do protisměru

Mladá Boleslav – Hned dva řidiči dnes najeli na vysokorychlostní komunikace do špatného směru. Nejprve svědci ohlásili policii vůz ve špatném směru na rychlostní silnici R10 poblíž Mladé Boleslavi, další podobný případ se odehrál také na dálnici D11. Na obě místa vyrazil policejní vrtulník, ale žádné auto jedoucí v protisměru nenašel. Řidiči si zřejmě včas uvědomili svoji chybu a rychle z dálnic sjeli. Ani v jednom případě nedošlo k žádné nehodě.

Vůz jedoucí po rychlostní silnici R10 v protisměru zaznamenali svědci na 44. kilometru kolem půl jedenácté. Vůz jel směrem na Prahu, ale pohyboval se v jízdním pásu, který vede od Prahy na Turnov. Kromě vrtulníku se ho vydali hledat také policisté v autech. Žádné vozidlo ale nepotkali. Podle mluvčího mladoboleslavské policie Davida Schöna se řidiči zřejmě podařilo včas sjet.

Odpoledne se policie dozvěděla o dalším řidiči, který měl jet v protisměru po dálnici D11, svědci ho zahlédli na 42. kilometru. I v tomto případě policie nasadila do terénu vrtulník, pátrání ale nepřineslo výsledek. „Nikoho jsme nezastihli, takže nevíme, zda tam někdo jel, nebo nejel,“ řekl operační důstojník dálničního oddělení v Poříčanech.

Policisté koncem května čelili kritice, když zdrogovaného Švýcara, který do protisměru na R10 vjel už u Turnova, zastavili až v Praze. Během 70kilometrové jízdy vyděsil Švýcar řadu řidičů, kteří při úhybném manévru havarovali.