Při nehodě zahynulo dítě opilého řidiče

Olešnice / Nový Bor – Smrt na silnici nalezlo čtyřleté dítě, které dnes odpoledne vezl autem jeho opilý otec. Mezi Olešnicí a obcí Bystré nezvládl muž řízení a narazil do stromu. Sám při nehodě utrpěl zranění. Byla to druhá smrtelná nehoda, která se dnes stala. Zahynul také chodec, kterého v Novém Boru srazilo auto. Řidič od nehody ujel, k těžce poraněnému chodci se proto dostali zdravotníci příliš pozdě. Nakonec se řidič policii sám přihlásil.

Nehoda se stala brzy ráno v novoborské ulici Generála Svobody. Bílé subaru srazilo dvaačtyřicetiletého muže a ujelo. Sraženého nalezli později kolemjdoucí, kteří se domnívali, že je opilý. Přivolali ale záchranáře, kteří zjistili, že došlo k dopravní nehodě, ale umírajícímu muži už nedokázali pomoci. Zanedlouho se policistům ozval řidič, který do chodce narazil a od nehody uprchl. Je podezřelý z neposkytnutí pomoci a z usmrcení z nedbalosti. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až šestileté vězení.

Vězení hrozí i nezodpovědnému otci, který vezl své dítě, ačkoli byl pod vlivem alkoholu. Kolem půl čtvrté z neznámých příčin vyjel ze silnice a jeho vůz narazil do stromu, uvedla policejní mluvčí Iva Šebková. K nehodě mohlo přispět počasí, v té době v místě hustě pršelo. Čtyřicetiletý muž při havárii utrpěl lehká až středně těžká zranění, jeho dítě bylo poraněno mnohem vážněji. Záchranáři, kteří na místo nehody dorazili, bojovali hodinu o jeho život, ale neuspěli. Policie odmítla sdělit, zda šlo o chlapce, nebo dívku. Podle některých informací šlo o syna.