Tragická nehoda blokovala hlavní tah mezi Přerovem a Zlínem

Horní Moštěnice (Přerovsko) - Tragická dopravní nehoda zablokovala v noci hlavní tah mezi Přerovem a Zlínem. Na silnici u Horní Moštěnice se srazil kamion s osobním autem. Jeho řidič střet nepřežil. Silnice pak byla uzavřená několik hodin. Podle hasičů z Olomouckého kraje došlo k čelní srážce vozidel. Osobní auto zůstalo po srážce zcela zdemolované v příkopu. Podle zatím neoficiálních informací byla silnice v tomto úseku namrzlá.

Sedmatřicetiletý řidič osobního auta jel navíc údajně poměrně rychle. Z dosud nezjištěného důvodu přejel s osobním vozem do protisměru, kde se čelně střetl s nákladním automobilem. Záchranáři, kteří dorazili na místo, mu už nemohli pomoci.

Havárie se stala ve středu kolem 23:00. „Řidič, který utrpěl zranění neslučitelná se životem, jel ve směru od Hulína. Do protisměru vjel na přímém úseku vozovky. Po nárazu bylo osobní vozidlo odhozeno do silničního příkopu. Řidič nákladního vozidla utrpěl lehké zranění,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Doplnila, že u zemřelého byla nařízena soudní pitva. Alkohol u řidiče nákladního vozu vyloučila dechová zkouška.

Nehoda u Horních Mošenic (zdroj: ČT24)

V osobním vozidle zůstala zaklíněná zraněná osoba. Po příjezdu záchranné služby na místo již byla bohužel konstatovaná smrt. Řidič kamionu byl odvezen k ošetření zdravotnickou záchrannou službou. Hasiči po dobu vyšetřování zůstali na místě a prováděli osvětlení místa události.