V Brně vykolejily dvě cisterny. Havaroval kvůli nim osobní vlak

Brno - Včera pozdě večer vykolejily v Brně-Maloměřicích dvě drážní cisterny a jeden další přepravní vagon. Cisterny se převrátily na bok a poškodily dva sloupy trakčního vedení. Do nich pak následně narazil osobní vlak, v němž cestovali lidé. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. V neděli dopoledne začalo odstraňování následků. „Na místě pracují dva jeřáby,“ uvedl v deset hodin ráno mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Škoda se odhaduje na 3,5 milionu korun. Podle prvních výsledků vyšetřování mohla za nehodu pravděpodobně prasklá výhybka. To mělo za následek „rozdvojení“ vlaku. Lokomotiva jela po jedné koleji a cisterny a další náklad, který táhla, vyrazila podle Drápala na druhou.

Neštěstí se stalo přibližně čtvrt hodiny po 22. hodině. Těžké vykolejené cisterny, které se převrátily na bok a při tom zlikvidovaly vše kolem sebe, zabrzdily také osobní vlak, ve kterém cestovali lidé ve směru z Vranovic do Tišnova. Naštěstí se při nárazu nikomu nic nestalo. Nebyl zraněn ani žádný ze zaměstnanců drah.

Hasiči zasahovali podle informací operačního důstojníka u tří vykolejených vagonů. Nehoda omezí až do večerních hodin dopravu osobních vlaků i mezinárodních rychlíků.