V Indii začínají s prodejem levného elektromobilu

Dillí - Městské auto REVAi bude k prodeji ve čtyřech obchodech jednoho západoindického města a další prodejní místa se mají brzy přidat. Auto by mělo stát v přepočtu asi 130 tisíc korun. V Indii na elektromobily nově vláda přispívá až pětinou konečné ceny. Není proto divu, že zájem o hybridní auta v Indii roste. Svůj levný a první prototyp hybridního auta dnes představili i Rusové. Prodávat by se měl od roku 2012, jeho cena bude v přepočtu asi 215 tisíc českých korun.

Tichý, úsporný, ekologický a levný. Všechny tyto přívlastky můžou patřit elektromobilu REVAi. V Indii je to velkou měrou způsobeno dotacemi tamní vlády, která na tyto vozy nově přispívá až pětinou konečné ceny. Není proto divu, že tam zájem o hybridní auta roste.

„Dotace ve výši až 20 procent na elektrická auta jsou pro nás velmi důležitým krokem. Díky tomu ceny aut klesly a elektromobily si tak může dovolit mnohem víc lidí,“ řekl provozní ředitel Mahindra Reva R. Chandramouli.

V Indii začínají s prodejem levného elektromobilu (zdroj: ČT24)

Dotace kromě běžných lidí vítají i místní výrobci hybridních vozů. Reva, která právě zahajuje prodej městského elektromobilu REVAi, díky nim může svá auta prodávat za tak nízkou cenu. Počet dealerů má do roka stoupnout z deseti na 100 a prodeje se mají zvýšit až trojnásobně.

Na nízké ceny sází i Rusové, kteří dnes představili svůj první prototyp hybridního auta.

Indický výrobce aut začal prodávat jeden z nejlevnějších elektromobilů na světě.
Zdroj: ČT24
Vydáno pod