Z jedoucího městského autobusu vypadla dívka

Praha – Z jedoucího městského autobusu na pražském Pankráci vypadla šestnáctiletá dívka. Spadla na silnici a utrpěla vážná zranění, zdravotníci ji odvezli do krčské Thomayerovy nemocnice. Podle svědků nehody se autobusu při odjezdu ze zastávky nezavřely dveře, dívka z nich vzápětí vypadla. Nehodu vyšetřuje policie, jejími příčinami se zabývá také dopravní podnik, kterému autobus patří.

„Děvče vypadlo ze dveří autobusu číslo 188 u zastávky Sdružení, přivolaní záchranáři je ošetřili a převezli do nemocnice,“ řekla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Zdravotníci převezli dívku s podezřením na vážný úraz hlavy na traumatologické oddělení Thomayerovy nemocnice. „Příčinu pádu by měla odhalit odborná lékařská vyšetření,“ informovali záchranáři.

Pražský dopravní podnik vyslovil nad událostí politování. „Dopravní podnik hl. m. Prahy okamžitě zahájil šetření příčin nehody. O jeho výsledku a bližších okolnostech nehody budeme v nejbližším možném termínu informovat,“ uvedla mluvčí podniku Ilona Vysoudilová.