V Ostravě se při nehodě těžce zranil mladý řidič

Ostrava - V Ostravě se dnes ráno při nehodě autobusu MHD s osobním vozem těžce zranil jedenadvacetiletý řidič Škody Fabia, který vjel do protisměru. V autobuse cestovalo šest lidí, přičemž jeden mladík se při střetu lehce zranil. Řidička autobusu vyvázla bez zranění, informovali lékař krajské záchranné služby David Holeš a mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Nehoda se stala po šesté hodině v ostravské Orlovské ulici. „Podle svědků došlo k čelní srážce. Řidič osobního vozu zatím z nezjištěných příčin vjel do protisměru,“ uvedl Holeš. Zda řídil pod vlivem alkoholu, ukáže rozbor jeho krve. „Orientační dechová zkouška řidičky autobusu byla negativní,“ doplnila mluvčí. Příčinu vážné nehody policisté dále vyšetřují.

Mladého řidiče museli z vraku auta vyprostit hasiči. Při střetu utrpěl poranění hlavy a mozku, lékaři měli podezření i na vnitřní zranění břicha a zlomenou pánev. Těžce zraněného muže převezli záchranáři do ostravské fakultní nemocnice. Asi dvacetiletý cestující si v autobuse lehce poranil hlavu, ošetřili ho lékaři v ostravské městské nemocnici.