O křeslo pražského primátora se bude ucházet i Bobošíková

Praha – Jana Bobošíková se bude v podzimních volbách ucházet o křeslo pražského primátora, stojí totiž v čele kandidátky Suverenity v hlavním městě. Podle svých slov chce zlepšit hlavně dopravní infrastrukturu a odpadové hospodářství. Zaměřit se chce i na územní rozvoj a problém stárnutí populace. Bobošíková se v Praze utká například s bývalým guvernérem ČNB Zdeňkem Tůmou za TOP 09, Markétou Reedovou za VV nebo Jiřím Dienstbierem mladším za ČSSD. ODS oznámí svého kandidáta na primátora až na konci září.

Suverenita představila i další kandidáty pro komunální volby, ve třetím pražském volebním obvodu by měl kandidovat bývalý hokejista a exposlanec Augustin Bubník. O jeho jméno se ale přetahuje se Suverenitou uskupení SNK ED, která zase navrhuje Bubníka do Senátu v pražském volebním obvodu č. 19. Obě strany byly nejprve zaskočeny, ale nepovažovaly to za velký problém. Později ale šéf pražské organizace SNK ED Jiří Witzany uvedl, že prý Bubník přislíbil svojí kandidaturu do zastupitelstva stáhnout. Podle Witzanyho si Bubník neuvědomil, že je natolik známou tváří, aby ho dvě strany použily jako jednu z hlavních hvězd svých předvolebních kampaní. 

V Brně nasadila Suverenita ve spolupráci s Nezávislými demokraty do boje o primátora bývalou atletku Šárku Kašpárkovou. V Karlových Varech a v Olomouci budou o místo v zastupitelstvu bojovat lékařky Věra Procházková a Květoslava Hlaváčová. Plzeňský magistrát se pokusí ovládnout Romana Masadová, uvedla šéfka podzimní volební kampaně Jana Volfová.

Suverenita získala v nedávných parlamentních volbách 3,67 procenta hlasů. Do podzimních komunálních voleb strana sestavila asi 150 kandidátních listin, své kandidáty postaví také ve 23 senátních obvodech.