Muž z Nového Zélandu nejspíše přijel do Čech, aby unesl svou šestiletou dceru

Plzeň - Policie hledá osmatřicetiletého muže z Nového Zélandu, žijícího v Austrálii, který pravděpodobně unesl svoji šestiletou dceru Charlie Terezu Vichnarovou. Muž ji vyzvedl v sobotu odpoledne u její matky v obci Žákava na Plzeňsku, ale zpátky ji už ale nepřivezl. Po muži nyní pátrá i Interpol, policisté se obávají, že by se mohl pokusit přejet s dítětem přes hranice.

Podle plánu měl Rodney Wiliam Cowie s dcerou navštívit v sobotu v Plzni cirkus a pak jít bruslit. Od bývalého švagra si půjčil červený automobil Ford escort combi s poznávací značkou 2P4 7576. Odjel v něm a od té doby se nevrátil. Policie začala případ vyšetřovat jako podezření z únosu.

Z Austrálie do České republiky přijel Cowie loni koncem prosince. V Plzni si zaplatil do konce března penzion. „Jeho pokoj je ale nyní prázdný, nenachází se v něm žádné věci a v zámku byly ponechány klíče,“ informovala policejní mluvčí Pavla Soukupová. Matka dívky se snažila svého bývalého partnera kontaktovat telefonicky, ale jeho mobil je nedostupný.

Policie žádá veřejnost o jakékoliv informace o hledaném cizinci a pohřešované holčičce.

Popis Terezky Vichnarové

Pohřešovaná Charlie Tereza Vichnarová se narodila 19. září 2001. Měří asi výška 125 centimetrů, má štíhlou postavu a váží asi 25 kilogramů. Děvče má hnědé oči, delší hnědé vlasy a na pravé straně brady má jizvu. V uších nosí dětské náušnice bez kamínků. Na sobě měla při odchodu od matky tmavě modré šusťákové kalhoty, černé tričko, tmavě modrou mikinu, tmavě modrou péřovou zimní bundu s kapucí, růžovou pletenou čepici se šálou, modrofialové kotníkové sportovní boty a černý batoh. Na převlečení s sebou měla podzimní červenou bundu, tmavě modré džíny na pravé straně s kytičkami, světle béžový rolák, světle modré palčáky. Měla s sebou brusle.

Popis Rodney Wiliama Cowieho

Její otec, Rodney Wiliam Cowie, se narodil 23. října 1969. Měří 175 centimetrů, delší tmavě hnědé až černé vlasy a plnovous. Na zádech má barevné tetování, na noze, hlavě a zádech má jizvy. Na sobě měl naposledy světlé kalhoty s kapsami na stranách, černou zimní bundu, světlou mikinu a černé mohutné boty s výrazným vzorem na podrážkách.