V Praze uhořela žena, mohla být upálena

Praha - V unimobuňce v ulici Pod Plynojemem v Praze uhořela v noci na dnešek žena, pravděpodobně cizinka. Policisté v této souvislosti pátrají po čtyřiačtyřicetiletém muži, který by mohl být podezřelý z její vraždy. Z výpovědí svědků vyplývá, že právě hledaný muž mluvil se ženou jako poslední. Policisté žádají veřejnost, aby veškeré informace o požáru či o podezřelém muži nahlásila na telefonní číslo 158 nebo na kterékoliv policejní služebně.

Požár policie zaznamenala krátce po čtvrteční půlnoci. Po uhašení ohně nalezli v unimobuňce ohořelé tělo ženy, kterou zatím neidentifikovali. „Pravděpodobně se však jedná o pětatřicetiletou až čtyřicetiletou cizinku,“ řekla pražská policejní mluvčí Ivana Ježková. Pitva prokázala, že ženinu smrt skutečně zapříčinilo uhoření.

Na základě následných výslechů vyšlo podle mluvčí najevo, že cizinka naposledy mluvila se čtyřiačtyřicetiletým Robertem Fáberou. Muž má tmavé, krátce ostříhané vlasy a světlou pleť. „V době činu byl do půl těla svlečený, na sobě měl pouze červené tříčtvrteční kalhoty a na nohou měl oblečené bílé sportovní boty,“ sdělila Ježková. „Je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu vraždy,“ dodala.