ČSSD by ráda Paroubka poslala do Senátu

Praha – Především severočeští sociální demokraté se rozhodli dostat bývalého předsedu strany Jiřího Paroubka do Senátu. Kandidovat by měl v Mostě. Psal o tom dnes server Týden.cz s odvoláním na dva na sobě nezávislé zdroje. Paroubek ale označil tyto informace za spekulace a dodal, že bude „obyčejným“ poslancem a chce se věnovat rodině a publicistice.

Paroubek by radši vedl některý výbor

V Mostě mají podle informovaného zdroje problém sehnat na tamní kandidátku do Senátu někoho známého. „Takže to, že tam nakonec Paroubek bude kandidovat, není vůbec vyloučené,“ dodal zdroj.

„Pokud navíc bude kandidátku schvalovat současné předsednictvo, v němž má někdejší předseda své zastánce, tak snaha přesvědčit ho a dostat na kandidátku určitě bude,“ doplnil člověk ze severních Čech. Současně si ale myslí, že Paroubek do senátního klání nepůjde.

Paroubek již dříve naznačil, že by v Poslanecké sněmovně rád vedl některý z výborů. ČSSD ho už nominovala do rozpočtového a hospodářského výboru, koalice dala ale najevo, že tato varianta je pro ni nepřijatelná.