Klaus by měl jmenovat Nečasovu vládu 13. července

Praha - Prezident Václav Klaus by měl nový kabinet Petra Nečase jmenovat 13. července, informuje o tom server Reflex.cz. Den poté pak ministři převezmou své úřady. Datum jmenování vlády potvrdilo několik zdrojů blízkých odcházejícímu i budoucímu kabinetu. Prezidentská kancelář termín jmenování vlády oficiálně zatím nepotvrdila.

Nečas chce, aby jeho nová vláda začala fungovat co nejdříve, má toho totiž moc na práci. Především se chce pustit do přípravy rozpočtu na příští rok. Premiér naznačil, že by nová vláda měla začít pracovat v polovině července. Tomu by odpovídal i údajný termín jmenování nové vlády, který by podle Reflexu měl připadnout na 13. července. „Je to nejpravděpodobnější termín a většina ministrů i předseda vlády s ním počítají,“ řekl Reflexu jeden z významných členů středopravicové koalice.

Vládní koalice ale ještě před tím, než Nečas odnese na Hrad jména ministrů, musí dořešit kapitolu o zdravotnictví. K tomu by mělo dojít po svátcích, pak bude teprve následovat podpis koaliční smlouvy.