Případ lékaře, který si nechal platit za neexistující léčbu, pokračuje

Praha - Obvodní soud pro Prahu 2 bude pokračovat v projednávání případu lékaře Zbyňka Veselského. Lékař údajně na třech pacientech vylákal přes tři sta tisíc korun s tím, že jim stanovil špatnou diagnózu a slíbil jim nestandardní léčbu či speciální vyšetření. Veselský, kterému v případě odsouzení hrozí až tři roky vězení, svou vinu popřel. Vše podle stejného scénáře: doktor Veselský řekl pacientovi, že je nemocný, a nabídl mu léčbu, avšak ne zadarmo. Následně si nechal platit za speciální léčbu, která ve skutečnosti neexistovala. Tento scénář opakoval podle obžaloby Zbyněk Veselský nejméně třikrát a měl si tak přijít až na tři sta tisíc korun.

Jedním z pacientů, které měl urolog falešně léčit, byl Jindřich Popelář. Diagnostikoval mu rakovinu močového měchýře. Muž ale poté zjistil, že rakovinu vůbec neměl, a udal ho. Následovala další obvinění od ostatních pacientů.

Lékař z Opatovic již jednou souzen byl. Stalo se tak kvůli případu, kdy se v roce 2000 podílel na vyoperování nesprávné ledviny pacienta. Od soudu odešel s osmiměsíčním podmíněným trestem. Pacient následkem této pokažené operace, při které přišel o jedinou zdravou ledvinu, v polovině roku 2004 zemřel.

Veselského kauza pokračuje (zdroj: ČT24)

Na podzim 2003 zase urolog vykázal falešnou operaci. Kvůli tomu ztratil místo v královéhradecké fakultní nemocnici, kde do té doby působil.

Vydáno pod