Za napadení rozhodčího dostal fanoušek podmínku

Jihlava - Dvaatřicetiletý David Kuřítko, jenž loni v Jihlavě na hokeji fyzicky napadl rozhodčího, dnes odešel od soudu s trestem odnětí svobody na šest měsíců s podmíněným odkladem na 18 měsíců. Zároveň mu soud vyslovil zákaz vstupu na sportovní akce na dobu 12 měsíců. Rozsudek zatím není pravomocný, Kuřítko se na místě odvolal.

Rozsudek je zřejmě precedentní. „Nemám žádné informace o tom, že by se podobná věc někdy v České republice soudila,“ řekl novinářům soudce jihlavského okresního soudu Zdeněk Chalupa. Vedle výpovědí několika svědků byla podle Chalupy stěžejním důkazem videonahrávka zachycující průběh napadení, z níž je zřejmé, že Kuřítko byl jedním z útočníků. „Napadení se zúčastnily i další osoby, ty však nebyly policií identifikovány,“ řekl Chalupa.

Incident se stal 15. února na Horáckém zimním stadionu po třetím utkání čtvrtfinále play off první hokejové ligy mezi Jihlavou a Chomutovem, které domácí Jihlava prohrála. Fanoušci tehdy napadli rozhodčího Reného Trombíka při odchodu do šaten. Ostatním sudím se povedlo za asistence ostrahy uniknout. Policie po vyhodnocení záznamů z bezpečnostních kamer zahájila trestní řízení.