V kufru nabouraného auta našli policisté svázaného muže

Praha - Dopravní policisté dnes našli v zavazadlovém prostoru havarovaného vozu v Praze 8 v Čimicích spoutaného muže. Podle policie mu je 35 let, zraněný není. Je možné, že šlo o oběť únosu. Jedná se zřejmě o advokáta, který pracuje pro významnou společnost. Tuto informaci však tiskové oddělení pražské policie nepotvrdilo. Na případ upozornil server tn.cz.

Hlídka policistů z oddělení dopravních nehod přijela dnes ráno k nehodě fabie a citroënu, která se stala na křižovatce ulic Čimická - Pod Čimickým hájem. Auto dostalo při odbočování smyk a narazilo do zaparkovaného citroënu. Posádka fabie z místa nehody utekla. Policisté pak při prohlídce vozu zjistili, že v zavazadlovém prostoru leží spoutaný muž.

Pětatřicetiletého právníka podle spekulací médií unesla čtveřice mužů ráno. Na místo přijeli i muži z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Po posádce fabie policisté pátrají. Majiteli nabouraného auta způsobili asi padesátitisícovou škodu. 
 
Případ vyšetřují policisté jako trestný čin vydírání, za který podle nového trestního zákoníku hrozí pachatelům až 4 roky za mřížemi.

##GMAP:3362:kufr##

Reportáž Evy Davidové (zdroj: ČT24)