ODS rozjíždí sérii diskuzí k dokumentu Vize 2020

Praha - ODS chce k dokumentu Vize 2020 uspořádat sérii konferencí ve všech 14 krajích, do konce roku mají proběhnout v Praze a Brně. Občanští demokraté chtějí diskutovat s odborníky i mimo stranu. Podněty ze všech regionálních diskuzí by pak měly být zapracovány do jednoho dokumentu, který bude na ideové konferenci představen. „Dneškem zahajujeme práci na rozpracování Vize 2020. Práce budou probíhat jak uvnitř ODS, tak ve spolupráci s externími odborníky i s veřejností,“ prohlásil předseda strany Mirek Topolánek.

Debaty budou zahájeny v Praze příští týden seminářem na téma zahraniční politika a obrana ČR. Po Novém roce pak tým ODS zamíří například do Olomouce s tématem boj proti korupci, do Ústí nad Labem s problematikou životního prostředí či do Plzně s tématem vzdělání.   

Do zpracování Vize 2020 může zasáhnout i veřejnost prostřednictvím internetové diskuze, která bude přístupná bez omezení. „V rámci této diskuse nejde o hledání konsensuální shody, protože veřejnost má v zásadních otázkách rozdílné názory. Jde spíše o podpůrný zdroj inspirace pro další zpracování,“ dodal Topolánek.   

Tisková konference ODS (zdroj: ČT24)

Projekt Vize 2020 by se měl stát dlouhodobým programem občanských demokratů, od kterého se bude odvíjet i program pro jarní volby. Také o něm by se mělo rozhodnout na únorové konferenci. Vizi 2020 představila ODS na svém kongresu minulý víkend, definitivně ji bude schvalovat 13. února na ideové konferenci.