Doživotí a dva desetileté tresty padly za vyřizování účtů mezi gangy

Praha - Pražský městský soud dnes udělil doživotní trest Timurovi Treťjakovi za nájemnou vraždu řidiče Sazky a pokus o vraždu arménského podnikatele. Další obžalovaní Tagir Tarsžojev a Muslim Asujev mají oba jít do vězení na deset let. Rozsudek zatím není pravomocný. Timur Treťjakovov před rokem a půl zastřelil mladého řidiče šéfa Sazky Aleše Hušáka ve chvíli, kdy nastupoval do tmavozeleného bentley. Treťjakovov si jej spletl se svou potenciální obětí právě díky tomu, že používala stejný vůz. Zemřel tak nevinný mladík, který s gangy neměl vůbec nic společného.

O dva týdny dříve prý navíc společně s Tarsžojevem a Asujevem napadl na Václavském náměstí podnikatele a těžce ho zranil nožem. Podle policistů bylo motivem obou skutků vyřizování účtů mezi různými ruskojazyčnými gangy.

Za vraždou a pokusem o vraždu stojí podle policie jeden z šéfů mafií ze zemí bývalého Sovětského svazu zvaný „vor v zakoně“. Jednačtyřicetiletý Armén, který na našem území urovnával spory různých ruskojazyčných gangů, si údajně objednal obě vraždy, které soud projednával.

Reportáž Ondřeje Šrámka (zdroj: ČT24)