Policie zadržela jednoho z Kočků, prý se snažil uplatit policistu

Praha - Policie zadržela jednoho z členů rodiny Kočků. Na zadržení osoby z uvedené rodiny upozornil server iDnes.cz. Advokát rodiny Josef Lžičař řekl, že zprávu o zadržení má zatím jen z médií. Údajně se jedná o syna Jana Kočky, tedy vnuka Václava Kočky. Kočku chtěli údajně zkontrolovat policisté. Ten jim ale začal ujíždět v otcově bílém BMW X5, protože měl před jízdou pít alkohol. Poté, co ho policisté dostihli, se je pokusil uplatit, tvrdí iDnes.cz.

19letého vnuka organizátora Matějské pouti policisté dostihli, když prorazil pneumatiku.  

Bratra Jana Kočky Václava zastřelil loni v říjnu hoteliér Bohumír Ďuričko. Stalo se tak po křtu knihy Jiřího Paroubka v pražské restauraci Monarch. Soud ho za to odsoudil k trestu 12,5 let vězení.

Ďuričko a na druhé straně otec oběti byli v minulosti vnímáni i jako kontroverzní podnikatelé. Zmiňovala se o nich například zpráva někdejšího šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jana Kubiceho z roku 2006 o údajném prorůstání organizovaného zločinu do politiky. Tu však ČSSD i její šéf ostře odsoudili. Proti informacím z Kubiceho zprávy se ohradil i Václav Kočka starší.