Rodina z vypáleného domu ve Vítkově vybírá nový byt

Vítkov - Rodina, která se ve Vítkově stala terčem žhářského útoku, vybírá nemovitost, kam by se měla stěhovat. Na kontě veřejné sbírky má zatím k dispozici 335 tisíc korun. Město ale v tuto chvíli volný byt nemá a rodina na úvěr nedosáhne. Dům, který požár zcela zničil, čeká v nejbližších dnech demolice. Členové rodiny zatím žijí v azylové ubytovně. Žháři zaútočili na domek romské rodiny v noci z 18. na 19. dubna. Dvouletá popálená holčička už podstoupila několik operací, její stav je stále vážný.

Rodina už navštívila realitní kancelář, kde se seznámila s cenami nemovitostí ve Vítkově a jeho okolí. V rodinném domku žila téměř 30 let, do bytu se proto stěhovat nechce. Ceny domů ve Vítkově ale přesahují jeden milion korun, a pokud jsou nižší, vyžadují značné investice.

Rodina je ale bez práce a na úvěr nedosáhne, jiné finanční prostředky k dispozici nemá. Matka popálené holčičky Anna Siváková si přeje ve Vítkově zůstat. Obě její dcery zde chodí do školy: „Musely by do školy dojíždět a to mám strach je pouštět. To bychom museli chodit s nima.“

Demolici za čtvrt milionu má zaplatit šest Němců

Minulý rok v prosinci získalo objekt v dědickém řízení šest Němců důchodového věku. Radnice jim zatím zaslala informativní dopis, že objekt vyhořel, jako jeho majitelé budou nyní muset demolici zaplatit. Částka se může vyšplhat až na čtvrt milionu korun. „Uvidíme, jak rychle se ozvou. Požádali jsme je, aby mezi sebou zvolili jednoho, s kým bychom komunikovali,“ dodal starosta Vítkova Pavel Smolka (nez.).

Vyhořelý dům ve Vítkově
Zdroj: ČT24
Vydáno pod