Policie obvinila Škrlovou z týrání Ondřeje

Praha - Policie obvinila Barboru Škrlovou z podílu na týrání sedmiletého Ondřeje v kauze Kuřim. Informoval o tom server iDNES. Do minulého týdne ji stíhala jen za to, že v roli třináctileté Aničky oklamala azylové centrum Klokánek. Škrlové, která se vydávala i za třináctiletého Adama Fahrnera, teď hrozí až osm let vězení.

„Dozvěděl jsem se to dnes odpoledne,“ potvrdil informaci České televizi advokát Škrlové Richard Novák. Zatím neví přesně, jaká je podstata obvinění.

Škrlová je ve vazební věznici v Brně-Bohunicích jako klíčový svědek v případu týrání Ondřeje a Jakuba jejich matkou a dalšími čtyřmi lidmi. Aby se nemohla vyhnout vyšetřování, zamítl krajský soud její žádost o propuštění z vazby.

Kriminalisté zatím zjistili, že chlapci byli brutálně týráni, páleni cigaretami, řezáni ostrými předměty, drženi nazí v tmavých a chladných prostorách. Důvody týrání nejsou jasné. Podle některých úvah má tento případ souvislost s náboženskou sektou.

Škrlová žila do loňského května v rodině Kláry Mauerové a jejích dvou synů v Kuřimi na Brněnsku. Když se díky náhodě zjistilo, že matka hochy týrala, byly děti i s dospělou ženou, vydávající se za třináctiletou Aničku, umístěny do centra Klokánek v Brně. Z něj pak Škrlová uprchla. Policie ji dopadla až letos v Norsku.