Dělnická strana se znovu chystá do Krupky

Krupka (Teplicko) - Dělnická strana s největší pravděpodobností chystá na sobotu další pochod Krupkou na Teplicku. Akce je oficiálně ohlášena na radnici. Předseda Dělnické strany Tomáš Vandas dnes řekl, že definitivní rozhodnutí by mělo padnout dnes večer. Ve čtvrtek ráno prý její případné konání oficiálně oznámí. Uplynulou sobotu se v Krupce sešlo asi 40 členů takzvaných ochranných sborů, policisté museli bránit střetům mezi nimi a místními obyvateli, především Romy.

Vedoucí odboru organizačních a vnitřních věcí krupské radnice Jana Liptajová dnes potvrdila, že pochod Dělnické strany je ohlášený a radnice ho nezakázala. Podle slov policejní mluvčí Ilony Novotné teplická policie dění kolem případné akce v Krupce monitoruje, ale dosud neví, zda se opravdu uskuteční. Pokud ano, policie prý přijme dostatečná opatření k zajištění pořádku ve městě.

Podle Vandase Dělnická strana akci zvažuje kvůli dopisům, které dostává od místních obyvatel. Ti si prý stěžují na špatnou bezpečnostní situaci v Krupce.

Vydáno pod