Tragédie ve Václavovicích: Muž zřejmě zabil ženu, syna a pak i sám sebe

Václavovice - Policie vyšetřuje včerejší případ, kdy hasiči nalezli v domě ve Václavovicích na Frýdecko-Místecku tři mrtvé. Podle dosavadních informací šlo o mladé manžele a jejich čtyřletého syna. Poznatky z dosavadního policejního vyšetřování nasvědčují tomu, že mladý muž zřejmě zabil svou ženu a syna a pak si sám vzal život. Oznámil to dnes mluvčí severomoravské policie Stanislav Sobol.

Policie ovšem prošetřuje i verze, že vraždila manželka nebo úplně jiná osoba. „Vyhodnocujeme několik verzí, jako nejpravděpodobnější se jeví, že muž zabil svou manželku i syna a pak sebe,“ upřesnil mluvčí.

Hasiči objevili tři mrtvé v rodinném domě ve Václavovicích na Frýdecko-Místecku v sobotu poté, co jim bratr mrtvého muže oznámil, že mladá rodina už dva dny nereaguje na vzkazy. Policie nalezla všechna těla v jedné místnosti, zajistila zde krvavé stopy.

„Nebyl nalezen žádný dopis, který by nám to usnadnil. Nevíme, proč se mladý pár rozhodl odejít ze světa takovým způsobem,“ uvedl pro ČT policejní mluvčí Stanislav Sobol.

Policisté nenašli ani vražednou, ani sebevražednou zbraň. Podle krevních stop ale vylučují střelnou zbraň. Další informace zejména o způsoby dvou vražd a jedné sebevraždy přinese až soudní pitva. Ta by měla proběhnout v nejbližších dnech.

K tragédii došlo nejspíš v noci z pátka na sobotu. Tomu nasvědčuje i to, že podle hasičů byl dům zamčený a zatemněný. Nejpravděpodobnější je tedy podle policie verze, že vraždil muž, vyšetřovatelé ovšem nevyloučili ani to, že zabíjela nějaká cizí osoba.

Rodina se do domu nastěhovala teprve před rokem. Podle sousedů to byla šťastná a spokojená rodina a zpráva o jejich smrti je zaskočila. Motiv činu není zatím znám, policie případ nadále prošetřuje.

Smrt mladých manželů a jejich čtyřletého syna šetří policie ve Václavovicích na Frýdecko-Místecku.
Zdroj: ČT24