Zdravotní stav Václava Havla se nezměnil, nadále zůstává stabilizovaný

Praha - Prezident Václav Havel má za sebou čtvrtou noc na oddělení ARO v pražské motolské nemocnici. Zdravotní stav bývalého prezidenta Václava Havla se přes noc zásadně nezměnil. Podle prvních informací lékařů je stabilizovaný. Zánět v plicích, kvůli kterému Havel v pondělí večer absolvoval menší operaci, začal včera ustupovat. Exprezident se ale stále cítil unavený a dýchal se speciální maskou. Václava Havla dnes krátce navštívil i premiér Mirek Topolánek. O aktuálním zdravotním stavu budou lékaři informovat na tiskové konferenci ve 14:30.

Jeden z členů lékařského konzilia Martin Holcát k tomu nicméně dodává, že exprezidentův stav se sice opět mírně zlepšil, stále však zůstává vážný. Lékaři proto podle něj nepočítají s tím, že by v nejbližších hodinách či dnech opustil lůžko intenzivní péče. „Pan exprezident spal klidně. V noci ho vzbudili, protože musí rehabilitovat dechovými cvičeními,“ uvedl Holcát.

Primářka ARO Martina Pelichovská ČT potvrdila, že Václav Havel v noci rehabilitoval a vše proběhlo uspokojivě. Navíc dnešní laboratorní výsledky vykazují další pokles zánětlivých známek.