Noční požár v České Lípě způsobil škodu 20 milionů korun

Česká Lípa - Škody za 20 milionů korun napáchal noční požár v České Lípě, který prakticky zničil soukromou autolakovnu a poškodil i vozy v sousedním autobazaru. Hasiči momentálně zjišťují, co bylo příčinou ohně. Vyšetřování případu převzala policie, jak dnes řekl operační důstojník českolipských hasičů Luděk Moc.

„Požár vypukl někdy mezi druhou a třetí hodinou ranní, ohlášen byl v době, když už objekt plně hořel,“ řekl Moc. Autolakovna sice stojí v centru města, ale v místě, kde není rodinná zástavba, a tak oheň nic dalšího neohrozil. Poloha provozovny byla podle operačního důvodem, proč byl požár objeven až když už objekt hořel naplno.

Na místě zasahovalo osm jednotek, oheň se podařilo zlikvidovat krátce před 07:00. Při požáru vzal za své objekt autolakovny včetně zásob barev a dalších přípravků. „Shořela i tři auta, která v lakovně stála. Dalších osm automobilů v přilehlém autobazaru oheň poškodil,“ popsal škody Moc. Dodal, že výši škod odhadl majitel. Teprve vyšetřování ukáže, zda odpovídá skutečnosti.