Vstup do úřadu zajistí Pavlové zřejmě policie

Brno - Třetím dnem pokračuje demonstrační blokáda otců před úřadem pro mezinárodněprávní ochranu dětí. Pět mužů, vytrvale protestujících před dveřmi úřadu každý den od sedmi hodin, ráno legitimovali policisté a upozornili je, že jejich blokáda je nezákonná. S tím ale otcové ze sdružení K213 nesouhlasí. Ministerstvo práce a sociálních věcí bude dnes jednat o způsobu, jak demonstraci ukončit.

Policie nevyloučila, že se pokusí ředitelce úřadu Lence Pavlové umožnit, aby se dostala do budovy. Pavlová se s muži před úřadem setkala zatím jen jednou, v úterý, kdy jí otcové zabránili projít. Po neúspěšném rozmluvě ředitelka odjela s tím, že nechce zbytečně vyvolávat konflikty. Prohlásila ale, stejně jako mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí, že tento případ bude mít jistě další dohru.

Kvůli blokádě úřadu pro ochranu dětí se dnes sejdou zástupci ministerstva včetně Petra Nečase. Chtějí se dohodnout, jak celou situaci vyřešit a zajistit pavlové, aby se mohla řádně ujmout své funkce. Ředitelka od pondělí pracuje víceméně z domova a chodí na pracovní schůzky.

K213 protestuje právě proti osobě Lenky Pavlové. Nevěří, že žena, kterou označují za feministku, bude schopna hájit zájmy obou rodičů. Domnívají se, že místo ředitelky úřadu získala neprůhledným způsobem. Do výběrového řízení se přihlásil i předseda sdružení Jiří Fiala, který neuspěl z důvodu nedostatečného humanitního vzdělání. Fiala považuje takové rozhodnutí za neobjektivní.

Vydáno pod