V Ostravě znásilnil muž desetiletou dívku

Ostrava - Ve středu odpoledne znásilnil neznámý muž na schodišti jednoho z panelových domů v Ostravě-Zábřehu desetiletou školačku.  Kriminalisté zatím nechtějí blíže specifikovat, co se na schodech stalo. Znám proto není ani trestný čin, ze kterého by se měl případný pachatel později zpovídat před soudem. V úvahu přichází znásilnění či pohlavní zneužívání. Policisté požádali o spolupráci při pátrání občany, aby svoje poznatky a případná svědectví zavolali na linku 974 721 473, nebo linku 158, či navštívili kteroukoli policejní služebnu.

Dívka do domu vstoupila okolo 17:45 se svou kamarádkou. U vchodu dovnitř pustily i muže, který tvrdil, že se vrací domů. U výtahu se kamarádky rozdělily. Jedna z dívek nastoupila do výtahu a odjela. Druhou pak pachatel uchopil, přikryl jí rukou ústa a odvlekl ji na schody do prvního podlaží, kde po ní požadoval sexuální praktiky. Po činu muž dívku doprovodil k výtahu a odešel.

Policisté v průběhu vyšetřování sestavili přibližnou podobu pachatele. Jedná se o muže ve věku 20 až 25 let a štíhlé postavy. Měří přibližně 175 centimetrů. Měl krátké, tmavé, nagelované vlasy, sčesané dozadu, z čela. V obličeji měl viditelné červené pupínky, pravděpodobně akné. Na sobě měl černou riflovou bundu, modré rifle a na nohou černé boty s širokou podrážkou. Školačka si také všimla masivního prstenu z bílého kovu s vyrytými ornamenty nebo cizojazyčnými písmeny, který měl muž na prostředníku pravé ruky. Mluvil plynule česky a působil příjemným, upraveným dojmem.

Policisté žádají občany, kteří by mohli k pachateli cokoliv sdělit, aby kontaktovali kriminalisty prostřednictvím telefonu 974 721473. Své poznatky svědci mohou volat také na bezplatnou policejní linku 158 nebo oznámit na kterékoli policejní služebně.