Falešní policisté unesli servírku i s tržbou, ta jim později utekla

Frýdek-Místek - Ke kurioznímu únosu došlo včera na severu Moravy. Do penzionu na Frýdecko-Místecku vstoupili dva muži a představili se jako policisté. Vyzvali servírku, aby vzala tržbu a odjela s nimi. Když žena nasedla do auta, tak ji asi dvě hodiny vozili po Moravskoslezském a Olomouckém kraji.

Na Novojičínsku jim ale došel benzin a jeden z mužů šel s kanystrem na čerpací stanici. Druhý hlídal unesenou servírku. Té se ale podařilo z vozu uniknout a i s tržbou doběhla k nedalekému domu a zavolala o pomoc. Jeho majitelka pak vše oznámila policii.

Hlídka na místě zadržela jednoho z mužů. Krátce nato z domu přišla unesená žena a policisty upozornila, že v dodávce kolem nich projel druhý únosce, který se vracel z čerpací stanice. Hlídce se podařilo auto zastavit a podezřelého muže zadržet. 

„Případ dále vyšetřujeme. Ve voze zadržených mužů jsme našli velké množství zbraní. Jednalo se především o nože a plynové pistole,“ uvedla mluvčí novojičínské policie. Na voze falešných policistů byly černou páskou přelepeny poznávací značky.