Železniční tragédie ve Studénce má osmou oběť

Nový Jičín - Železniční nehoda ve Studénce, při které narazil rychlík do zřícené mostní konstrukce, si vyžádala osmou oběť. Téměř dva měsíce po nehodě zemřela v polské nemocnici jedna ze zraněných cestujících. Jednadvacetiletá žena zraněním podlehla v pátek a dnes měla pohřeb.

Mezinárodní rychlík Comenius narazil 8. srpna ve vysoké rychlosti do trosek zříceného mostu. Na místě šest lidí zahynulo. Sedmý člověk zemřel později v nemocnici a dalších sedmdesát lidí bylo zraněno. Škoda se pohybuje okolo 180 milionů korun.

Za tragédii policie obvinila dva inženýry firmy Bögl & Krýsl. Podle kriminalistů oba věděli o problémech se statikou a nepřijali dostatečná opatření. Za obecné ohrožení jim hrozí až deset let vězení. Společnost Bögl & Krýsl byla subdodavatelem společnosti ODS-Dopravní stavby Ostrava, která měla stavbu mostu na starosti.

Po nehodě zůstalo v nemocnicích více než deset lidí. Nejvážněji byl zraněný slovenský mladík, který byl umístěn v novojičínské nemocnici. „Jeho stav se zlepšil, v současné době je umístěn na standardním lůžku chirurgického oddělení,“ řekla mluvčí novojičínské nemocnice.