Za předražený hrnec bonus v lékárně – další trik podvodných prodejců

Praha – Seniorům ve středočeských městech začali za vysoké ceny nabízet nádobí podomní prodejci, kteří se prohlašují za zástupce sítě lékáren Dr. Max. Jako kompenzaci za vysokou cenu svého zboží nabízejí výhody v rámci klientského programu této společnosti. Její mediální zástupce Michal Petrov však jakoukoli spojitost s prodejci odmítl. Zdůraznil přitom, že slíbené bonusy podvedení lidé nedostanou.

Falešní zástupci lékárenské sítě se podle Michala Petrova prokazují formuláři, které Dr. Max rozdává při výdeji klientských karet. Seniorům, které oslovili v Nymburku a Bakově, nabídli multifunkční hrnce za 20 tisíc korun a přislíbili navrácení bonusové částky 37 tisíc v lékárně. „Multifunkční hrnec uvedené značky (Paul Foster) je často nabízen i během podvodných prezentačních akcí tzv. šmejdů,“ upozornil Michal Petrov. V lékárně potom oběti zjistily, že na žádnou bonusovou částku nárok nemají. „Ve spolupráci s podvedenými připravuje společnost Česká lékárna holding, provozující lékárny Dr. Max, společné trestní oznámení a chystá další právní kroky k ochraně svého dobrého jména,“ dodal Petrov.

Falešní zástupci lékárny se objevili v jiných regionech již počátkem roku a znovu na jaře. Tehdy zvali seniory na akce lékárenské sítě, místo nich se však konaly předváděcí akce.

Vydáno pod