Vrah mohl po činu nabírat pasažéry do vozu oběti

Praha – V souvislosti s případem tří vražd taxikářů v Praze hledají vyšetřovatelé další řidiče vozů taxi, kteří mohou přispět k objasnění případu. Jde o taxikáře, kteří v noci z 10. na 11. dubna jezdili vozidly Škoda Superb první řady vyrobenými někdy mezi rokem 2001 a 2008. Specifikum těchto aut tkví ve způsobu připevnění žluté svítící cedule s nápisem taxi - netypicky ji měly připevněnou na hrazdě přes střechu a nikoliv magneticky přímo na střeše. Policisté rovněž uvedli bližší informace k tomu, kudy se po Praze pohybovala auta zavražděných taxikářů v osudnou noc. Z jejich informací vyplývá, že vrah mohl v Praze jako taxikář nabírat pasažéry.

Podle mluvčí pražské policie Hany Jeřábkové je připevnění cedule na takzvaném příčníku skutečně raritou, kriminalisté potřebují najít další Superb, který by jezdil s takto instalovaným označením. „V případě, že na území metropole takovýto vůz jezdí, žádáme majitele popřípadě provozovatele, nechť se obrátí na bezplatnou linku 158 nebo kteroukoli služebnu Policie ČR,“ dodala mluvčí.

Zavražděný taxikář podle policie projížděl černým Superbem Rytířskou a Husovou ulicí v Praze 1 ve čtvrtek 10. dubna ve 23:15. Podle informací policie pak jeho vozidlo vyjelo ve 23:25 z Uhříněvsi do centra Prahy. Krátce před půlnocí se auto objevilo ve Vinohradské ulici, odkud jelo k hlavnímu nádraží.

Vůz zavražděného jezdil po Praze hodinu a půl po jeho smrti (zdroj: ČT24)

Pasažér mohl cestovat s vrahem

V 0:30 pak kriminalisté zachytili pohyb auta na křižovatce ulic Šumavské a Lužické na Praze 2. Ve stejných místech pak bylo spatřeno ještě v 0:55. Policisté proto hledají svědky, kteří auto spatřili nebo se jím nechali svézt.

Ve stejnou noc byl zavražděn také druhý taxikář, který podle posledních informací policie odjel ve vozidle Renault s posledním zjištěným zákazníkem v pátek 11. dubna v 01:40 z Ječné ulice v Praze 2.

Pachatel či pachatelé vražd si taxikáře vždy zastavili v centru Prahy a požádali o odvoz na okraj města. Těla zastřelených taxikářů byla objevena na polní cestě na okraji Uhříněvsi. Kde se našla odstavená auta, policie zatím nezveřejnila.