Pozor na silné bouřky, varují meteorologové. Včera voda spláchla Liberec

Praha – Meteorologové varují před silnými bouřkami, které dnes odpoledne zasáhnou Moravu a Slezsko. Ojediněle může spadnout až 30 milimetrů srážek. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu platí od 13:00 do 20:00 pro Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj.

Podle meteorologů se bude během dneška v Česku tvořit kupovitá oblačnost spojená místy s přeháňkami a bouřkami. Nejčetnější bouřky přitom očekávají na východě a severovýchodě území. Večer má už srážek ubývat. S bouřkami by ale lidé měli počítat i v dalších dnech. 

Včera zatopila voda centrum Liberce

Včera večer se přehnala silná bouřka spolu s přívalovým deštěm přes Liberec. Zasaženo bylo hlavně centrum krajského města. Voda se dostala do sklepů Paláce Centrum nebo restaurace Potrefená Husa a také do několika obytných budov. Pod vodou byla chvíli i Košická ulice v oblasti teplárny. Největší škody napáchala zřejmě voda v suterénu hlavní liberecké pošty na Benešově náměstí, kde museli evakuovat archiv. 

Podle informací Povodí Labe naměřila stanice na přehradě Harcov v Liberci před 19:00 srážkový úhrn bezmála 32 milimetrů za jedinou hodinu. Silné deště zaznamenali meteorologové i v Jizerských horách a na Frýdlantsku, nikde ale nespadlo tolik vody jako v Liberci.