Pomozte seniorům splnit sny. Chtějí hrát pétanque nebo plést hračky pro nedonošené děti

Události: Sbírka pomáhá seniorům plnit jejich sny (zdroj: ČT24)

Řada seniorů chce žít aktivně a společensky, ale také pomáhat. Mnohdy jim ale stojí v cestě nedostatek financí. Sny jim proto pomáhá plnit sbírka Plníme přání seniorům, která potrvá do konce příštího měsíce. Dárci mohou podpořit 35 projektů organizací, které se věnují starším lidem.

Projekt Plníme přání seniorům pomáhá starším lidem realizovat finančně náročné sny. „Přispět může každý na webových stránkách. My každou korunu zdvojnásobíme,“ řekla České televizi mluvčí Sodexo Benefity Tereza Knířová.

Seniorky z Ostravy například shání deset tisíc korun na speciální vlnu, ze které háčkují chobotničky pro děti v inkubátorech. Hračka pomáhá předčasně narozeným dětem, aby se v inkubátoru cítily bezpečněji. „Pomáhá to i nám, protože si tím trochu udržujeme mysl,“ uvedla klientka ostravského Domova Korýtko Daniela Nováková.

Do projektu se přihlásili i senioři z Řep. Členové místního petanquového klubu chodí téměř každé dopoledne na hřiště. Aktivně jich petanque hraje pětačtyřicet. Každý týden mají ligový zápas, jezdí i na turnaje. Nemají ale 11 tisíc korun na společné dresy.

Sbírka se koná už po šesté. Od roku 2012 bylo splněno na 169 seniorských přání v celkové hodnotě 4,5 milionu korun.