Po nehodě na D5 kolabovala doprava na západě Prahy. Zranění utrpělo pět lidí

Déle než tři hodiny byla bezprostředně před Prahou uzavřena dálnice D5. Na 1. kilometru ve směru do metropole se střetly autobus, nákladní auto a dodávka. Pět lidí utrpělo zranění, jeden těžká. Kolony aut byly mnohakilometrové, dosáhly až na Pražský okruh. Zároveň kolabovala doprava na objízdné trase přes Chrášťany.

Až večer se začala rozjíždět dálnice D5, kde po odpolední nehodě vznikly dlouhé kolony – ve směru do Prahy začínala již na 12. kilometru, nehoda se přitom stala na 1. kilometru. Plně průjezdná je dálnice zhruba od půl deváté, jeden jízdní pruh otevřeli policisté o půl hodiny dříve. Uzavírka tak trvala tři hodiny.

Po střetu kamionu s autobusem a dodávkou utrpělo zranění pět lidí v autobusu. Čtyři z nich jsou podle mluvčí záchranné služby Jany Poštové zraněni lehce až středně těžce, dvě ženy odvezly sanitky do nemocnice. Pátého člověka museli hasiči vyprošťovat a utrpěl při nehodě těžká zranění.

Podle prvních informací záchranářů šlo o řidiče kamionu, později upřesnili, že jel rovněž autobusem. Po vyproštění ho lékaři uvedli do umělého spánku a letecky transportovali do nemocnice.

Autobusem cestovalo 32 lidí. Pro ty, kteří vyvázli bez zranění, poslali hasiči evakuační autobus.

Nehoda se stala před pátou odpoledne v úseku, kde probíhají práce a situace je tam komplikovaná i bez nehody. Doprava se nejprve zastavila ve směru na Prahu, kde k havárii došlo, v opačném směru byl uzavřen levý pruh kvůli poškozeným svodidlům. Brzy ale policisté uzavřeli dálnici i ve směru na Rozvadov, aby udělali prostor záchranářům a hasičům. 

Protože byla dálnice uzavřena obousměrně, vytvořila se kolona aut i na Pražském okruhu, který se s D5 kříží poblíž místa nehody. V nejhorších okamžicích dosahovala až k Lochkovu, který je sedm kilometrů před křižovatkou s plzeňskou dálnicí.

Na objízdné trase přes Chrášťany a Rudnou doprava rovněž zkolabovala. Regionální autobusy podle organizátora veřejné dopravy ROPID nabíraly až dvouhodinová zpoždění.