Ucpaný Žižkov straší řidiče. Magistrát zjišťuje, jak opravy ulic urychlit

Dopravu na pražském Žižkově brzdí uzavírky, magistrát chce opravy urychlit (zdroj: ČT24)

Dopravní komplikace kvůli opravám ulic v Praze na Žižkově pokračují: Třeba v Seifertově ulici se sice situace zklidnila, tramvaje už tudy jezdí bez zpoždění. Přesto řidiči musí počítat s tím, že si postojí v koloně. Nebo musí hledat jiné, objízdné trasy.

Pražský magistrát jedná s dodavateli stavby o tom, jak práce urychlit. Oproti původnímu čtyřicetiminutovému zpoždění, které nabíraly tramvaje před týdnem, jezdily v pondělí na čas. Mnozí řidiči aut si našli náhradní trasy, dopravu na místě pak řídili policisté.

Objížďky si budou muset Pražané hledat i další měsíce, dokud neskončí opravy na Husitské ulici. Tam se rekonstruuje silnice i chodníky. Podle původního plánu by měly práce skončit až v listopadu.

Magistrát teď chce opravy uspíšit třeba tím, že dělníkům prodlouží pracovní dobu. „Pracovní doba je do šesti hodin, a až začnou práce, které bude možné dělat i do pozdějších hodin, tak samozřejmě to budeme kooperovat tak, abychom stavbu urychlili,“ uvedla místostarostka Prahy 3 Lucie Vítkovská (ODS). 

Změní se i harmonogram stavby, dohodnout se na tom ale musí víc stavebních firem. I s ohledem na počasí. Další postup v pondělí dodavatelé řešili přímo na místě – takto teď budou stavbu hodnotit každý týden.

Podle náměstka primátorky Petra Dolínka (ČSSD) by se mohla stavba urychlit minimálně o šest týdnů. Zároveň se odsunula oprava ulice Na Slupi, která měla začít v těchto dnech. Omezení v Nuslích tak řidiče čeká zřejmě až během prázdnin.