Dálnice D10 byla uzavřena. U Brandýsa nad Labem začalo bourání poloviny mostu

Na dálnici D10 u Brandýsa nad Labem nedaleko Prahy byl po nočním bourání mostu obnoven provoz. Auta kvůli odstraňování poloviny mostu jezdila po objížďkách od sobotních 19:00. Na dálnici se v obou směrech vrátila dnes kolem 09:00.

„Provoz na dálnici D10 se právě obnovuje. Práce proběhly dle plánu,“ řekla ČTK krátce po 09:00 mluvčí stavební firmy Eurovia CS Iveta Štočková.

Dělníci v noci zbourali polovinu starého mostu přes dálnici u Brandýsa nad Labem směrem na Mladou Boleslav. O dalším víkendu pak bude zdemolována druhá půlka. Místo zbouraného mostu stavbaři postaví nový.

V sobotu odpoledne byla doprava na D10 svedena do jednoho pruhu a stavbaři na místě chystali techniku. V 19:00 byla dálnice uzavřena a začaly bourací práce, které trvaly do dnešního rána. Neprůjezdný byl kvůli tomu v obou směrech úsek mezi 10. a 14. kilometrem, objízdné trasy vedly přes okolní exity na Brandýs a Starou Boleslav.

Stavba slouží jako jedna z mimoúrovňových křižovatek na dálnici pro sjezd do Brandýsa nad Labem či na opačnou stranu směrem k Zápům. Podle Středočeského kraje, který je investorem, bude nový most stát 54,1 milionu korun. Náklady z větší části pokryje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.