Tragédie v Loučovicích má třetí oběť

České Budějovice - Sobotní tragédie v Loučovicích na Českokrumlovsku, kde při koupání zahynuli dva muži, má třetí oběť. V českobudějovické nemocnici zemřel v úterý na následky zranění čtyřiatřicetiletý muž, jenž se pokoušel topící se dvojici z Vltavy zachránit. Policie případ nadále vyšetřuje.

Neštěstí se stalo v sobotu odpoledne u jezu na řece Vltavě. Při koupání se tam utopili šedesátiletý a pětatřicetiletý muž. Čtyřiatřicetiletý muž jim plaval na pomoc a později byl vytažen z řeky zhruba 50 metrů pod jezem. Jeho stav byl od počátku vážný a vrtulník záchranářů ho dopravil na oddělení ARO v nemocnici v Českých Budějovicích. Záchranáři hned na místě resuscitovali všechny tři muže. Podle nich byl stav muže, jenž skončil v nemocnici, od začátku kritický a s nepříznivou prognózou.

Topící se muže zachraňovali nejdříve vodáci a poté i profesionální a dobrovolní hasiči z Frymburka, Vyššího Brodu a Loučovic. Při tragédii mohl sehrát roli i alkohol.

Výpovědi, jak se tragédie odehrála, se liší. Podle některých informací se šli koupat dva mladší muži a šedesátiletý muž do vody skočil až ve chvíli, kdy se dvojice začala topit. Policie zatím vyslechla jen polovinu svědků a pracuje s několika verzemi. Zároveň prosí o pomoc všechny lidi, kteří tragédii viděli, aby se přihlásili.