Lidé v Zemanově volebním štábu fyzicky napadli novináře

Ve volebním štábu Miloše Zemana se v sobotu večer po odjezdu prezidenta republiky odehrál konflikt mezi lidmi ze štábu a novináři. Reportéři natáčeli a fotografovali kolaps muže, ke kterému později přijela pražská záchranná služba. Lidé ze štábu novináře vykazovali z místnosti, fyzicky je napadali a nadávali jim.

Vyplývá to z videí, která zveřejnila na Twitteru redaktorka serveru Seznam Zprávy Pavlína Kosová.

Šéfredaktor serveru Seznam Zprávy Jakub Unger agentuře ČTK řekl, že ho podobné incidenty mrzí a vztahy mezi médii a úřady by měly být korektní. „Takovéto věci do moderní demokratické země nepatří,“ dodal.

Členka štábu Zeman znovu 2018 Barbora Filípková ČTK řekla, že k incidentu nemá žádné informace. Dotaz si nechala poslat textovou zprávou, aby mohla informace prověřit.

Na záběrech Kosové je vidět, jak se muž, který měl vedle ruky láhev piva, v doprovodu dalšího muže ze štábu odpotácel od stolku k pódiu, kde si lehl na záda.

Novináři Ondřej Leinert (MF DNES) a Petr Honzejk (HN) o incidentu (zdroj: ČT24)

Ke zhruba 55letému muži s poruchou vědomí vyjížděla do Top Hotelu pražská záchranná služba, řekla ČTK její mluvčí Jana Poštová. „Záchranáři jej vyšetřili, zajistili a poté předali do Thomayerovy nemocnice na interní oddělení,“ doplnila.

Incident ve volebním štábu Miloše Zemana
Zdroj: ČT24

Novináře, kteří kolaps natáčeli, napadla dvojice mužů ze štábu. Mimo jiné shodili jednomu na zem kameru, zaútočili pěstí na dalšího novináře, fyzicky napadli Kosovou a vyvedli z místnosti jednoho fotoreportéra.

O incidentu informoval také server Aktuálně.cz, který uvedl, že hradní mluvčí Jiří Ovčáček incident komentoval slovy: „Vůbec mě to nezajímá.“ 

Policie se podle vyjádření na svém twitterovém účtu bude incidentem zabývat.