Ona volí Zemana, on Drahoše. Odlišné názory ale partneři berou s nadhledem

Události: Ona volí Zemana, on Drahoše (zdroj: ČT24)

Milan Březina a Hana Trachtulcová z Veselí nad Moravou jsou životními partnery sedmadvacet let. Shodnou se téměř na všem, kromě politiky. Ona volí Miloše Zemana, on Jiřího Drahoše. Přesto berou odlišný názor svého partnera s nadhledem.

„Myslela jsem si, že po prvním kole rozhodnutí změní a půjde volit mého kandidáta. Já budu volit pana Zemana, protože pan Drahoš mne nijak nepřesvědčil, neoslovil. Ale ne, on si stojí na svém,“ říká Hana Trachtulcová.

„Kongres ODS, které jsem členem, doporučil všem členům volbu Jirky Drahoše,“ vysvětluje své rozhodnutí Milan Březina.

Přimět jeden druhého ke změně názoru ani nezkoušeli, kvůli volbám se prý ale nehádají. „Jsme schopni se od toho oprostit. Dáme si deci vína, sedneme si, zapálíme si svíčku a řešíme jiné věci,“ popisuje Březina a dodává, že radši mluví o vnukovi nebo o cestovatelských plánech.

Oba jsou také členy volebních komisí, jen každý v jiné části města. V pátek ve dvě hodiny odpoledne už lidé čekali na otevření volební místnosti. Jakmile první nápor voličů polevil, odvolila i paní Hana. „Volila jsem stejně. Já svoje názory neměním,“ říká s úsměvem.

O pár minut později vhodil lístek do urny ve své volební místnosti i její partner. S partnerkou se prý ve volbě opravdu neshodli. „Jestli vyhraje pan Drahoš, nebo pan Zeman, je naprosto jedno. My to oslavíme, dáme si sedmičku vína a budeme dál žít život,“ uzavírá Milan Březina.