Čtvrtkův zachránce napadl lékaře a skončil na psychiatrii

Praha - Zachránce chlapečka Vendelína Čtvrtka, bezdomovec Miroslav Szamszeli, napadl dnes ráno ošetřujícího lékaře v nemocnici Na Bulovce a musel být převezen do psychiatrické léčebny v Bohnicích. Informoval o tom mluvčí nemocnice Petr Mach. Do nemocnice se bezdomovec dostal poté, co v dnešních ranních hodinách vyskočil z okna svého nového bydliště v azylovém zařízení v Praze 9.

Szamszeli byl na Bulovku převezen kolem půl osmé ráno. Podle Macha napadl během ošetření lékaře, a proto byl za asistence policie odvezen do psychiatrické léčebny v Bohnicích.

Bezdomovec patrně neunesl náhlou změnu ve svém životě. „Neprospěl mu zájem médií, měl pocit, že ho neustále někdo pronásleduje. Proto se projevoval agresivně,“ konstatovala mluvčí bohnické léčebny Dagmar Žaludová. Podle mluvčí byl po přijetí Szamszeli uklidněn a nyní je ve stabilizovaném stavu. O jeho diagnóze a následném umístění lékaři teprve rozhodnou.

Szamszeli našel malého chlapečka v kontejneru v Praze 4 v polovině prosince. Magistrát mu za odměnu nalezl ubytování a zajistil práci na městské lodi pro bezdomovce.

Vydáno pod