Na D10 havarovalo pět aut a sanitka. Dálnice byla dvě hodiny uzavřená

Na 39. kilometru dálnice D10 ve směru na Prahu havarovalo ráno pět osobních aut a sanitka. Dva lidé se zranili a byli ošetřeni na místě. Dálnice byla v místě přes dvě hodiny uzavřená, provoz se podařilo obnovit po desáté hodině. Podle mluvčího hasičů Ladislava Holomčíkabylo v tomto úseku více nehod a vozovka je namrzlá.

Nabouraná sanitka patřila středočeské záchranné službě, která v tu chvíli jela od případu a kromě posádky byla prázdná. „Auto je pojízdné, jiný řidič do sanitky narazil zezadu,“ řekla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Dálnice byla nejdříve průjezdná jedním pruhem, poté musela být uzavřena. „Důvodem nehody bylo nepřizpůsobení rychlosti stavu vozovky,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Johnová. Požití alkoholu před jízdou bylo u všech řidičů vyloučeno.

Další nehoda se stala na 31. kilometru dálnice D10 ve směru na Mladou Boleslav. Osobní auto na namrzlé vozovce narazilo do svodidel. Nikdo se nezranil. „Žádáme řidiče, aby přizpůsobili jízdu stavu a povaze vozovky. Je nutné si uvědomit, že při teplotách pod nulou mohou silnice namrzat,“ dodala Johnová.

Hasiči se s velkým počtem nehod setkávali od brzkého rána. „Vyjížděli jsme již k jedenácti nehodám, nejvíce jich bylo v severní části regionu,“ řekl Holomčík. „Silnice sjízdné jsou, ale místy to bohužel namrzá, takže jsou úseky, kde to klouže,“ dodal dispečer silničářů. Největší problém je podle něj na odkrytých silnicích třeba mezi poli. Na několika místech trápí řidiče také mlha.