Ženu v Jihlavě možná zastřelil její bývalý manžel. Policie už po něm nepátrá, nejspíš našla jeho tělo

Ženu v Jihlavě možná zastřelil její bývalý partner (zdroj: ČT24)

Policisté podezírají z vraždy ženy zastřelené v pátek v Jihlavě jejího bývalého manžela. Po muži, se kterým měla žena neshody, policie v sobotu pátrala, k večeru ale pátrání odvolala. Potvrdila ale, že náhodní kolemjdoucí našli na Chrudimsku mrtvé tělo muže, kterým by mohl být pachatel. Zda jde opravdu o něj, zatím policisté nesdělili. Pachatel střílel v pátek na jihlavském sídlišti z auta na protijedoucí vůz. Střela zasáhla řidičku, která zraněním na místě podlehla.

„Z prvotního prověřování vyplynulo, že ze spáchání vraždy by mohl být podezřelý bývalý partner, se kterým měla žena v dřívější době neshody, kterými se v minulosti zabývala i policie,“ řekla České televizi policejní mluvčí Dana Čírtková.

Hledaný třiašedesátiletý muž byl v sobotu i v policejní databázi. Odpoledne ale policie pátrání z databáze stáhla. „Na pokyn velitele vyšetřovacího týmu bylo pátrání staženo, ale úkony šetření dál pokračují,“ uvedla Čírtková. Žádné další podrobnosti nesdělila.

Podle serveru iDnes.cz bylo přibližně ve stejnou dobu nalezeno na silnici na Chrudimsku tělo muže, který věkem odpovídal podezřelému. „Mrtvolu objevili náhodní kolemjdoucí. K objasnění přesné příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva,“ informovala mluvčí policie v Pardubickém kraji Markéta Janovská. Zda se jedná o hledaného muže, ale policie neupřesnila. 

obrázek
Zdroj: ČT24

Bývalí manželé spolu dříve podnikali. V Jihlavě vlastnili autoservisy i stanici technické kontroly. Vznikly ale mezi nimi spory, které skončily až před soudem. 13. prosince měli mít u okresního soudu v Havlíčkově Brodě stání. 

Vyšetřovatelé už prohledali dům podezřelého ve Štokách. Prosí také o pomoc všechny osoby, které se v pátek kolem 14. hodiny pohybovaly na ulici Slavíčkova a v jejím okolí. Na místě se podle mluvčí měly nacházet dvě starší osoby, které z místa odešly ještě před příjezdem policie. 

Policie žádá o pomoc řidiče s kamerou

„Obracíme se také na řidiče, kteří kolem 14. hodiny projížděli se svými vozy po ulici Sokolovská v Jihlavě, a to zejména ve směru od dálničního přivaděče do centra města, a mají ve svých vozidlech záznamová zařízení,“ dodala Čírtková. 

Policisté zároveň vyzývají řidiče taxi, zda nevezli v pátečních odpoledních nebo večerních hodinách staršího muže do Chrudimi a okolí. Jakékoliv informace mohou lidé volat na linku 158. Automobil, ze kterého se mělo střílet, už podle mluvčí policie našla. Šlo o vůz značky Hyundai IX 35 červené barvy s registrační značkou 5J6 4785, který zřejmě patřil podezřelému.

Ke střelbě došlo v pátek kolem druhé hodiny na křižovatce ulic Sokolovská a Slavíčkova. Obětí se stala jedenasedmdesátiletá žena z Jihlavy, někdo na ni vystřelil hned dvakrát. Ke zraněné přijeli záchranáři, ženě už ale nedokázali pomoci.