Prezidentští kandidáti chystají další trumf svých kampaní. Předvolební klipy

Události: Předvolební kampaň prezidentských kandidátů (zdroj: ČT24)

Kampaň před prezidentskými volbami je zhruba v polovině. První kolo startuje v pátek 12. ledna. Většina kandidátů teď proto finišuje s předvolebími klipy a někteří slibují i další překvapení. Klipy se začnou vysílat hned po novém roce. A kampaň uzavře den před volbami prezidentská debata České televize, do které budou pozváni všichni kandidáti.

Jako jediný zatím odtajnil podobu svého televizního klipu Petr Hannig. Zatím ještě není hotový, ale bude obsahovat vzpomínky na dětství a mládí. Se střídmou kampaní budou pomáhat nejbližší přátelé, ale třeba také boxer a malíř Rosťa Osička. 

Jiří Drahoš už má prý televizní spoty připraveny, ale zbytek má ještě zůstat překvapením. Zatím tedy pravidelně plní své facebookové stránky videi. Například se skladatelem Jaroslavem Uhlířem, kterého potkal během oslav 17. listopadu na Václavském náměstí.

Další kandidát, Michal Horáček, nyní organizuje sérii adventních setkání v regionech. Ze známých osob získal podporu například chirurga Pavla Pafka. Podobu volebního spotu prozradit nechtěl, jen to, že je těsně před dokončením.  

Tým Miloše Zemana tvrdí, že prezident žádnou osobní kampaň nevede. Přesto mu jeho podporovatelé zaplatili billboardy. Ty nyní propagují knihu rozhovorů s prezidentem, na které se podílel jeho mluvčí. Jako zadavatel billboardů je na nich napsán spolek Přátelé Miloše Zemana.

Kandidáti na prezidenta ČR
Zdroj: ČT24

Také Jiří Hynek dělá tajnosti kolem svého volebního spotu. Prý půjde o velké překvapení. Zatím se snaží o co nejbliší kontakt s lidmi, ať už přímo nebo na sociálních sítích. Oporou mu je i politolog, ekonom a stranický kolega Petr Robejšek.

Vratislav Kulhánek se chce opřít zejména o podporu obyčejných lidí. Chce je seznámit se svými postoji a životními názory, právě do toho nyní vkládá své největší úsilí. V jaké fází je jeho předvolební klip, nesdělil. 

Můj klip bude autentický, naznačil Pavel Fischer. Tvoří jej v průběhu své kampaně. Kromě toho zamýšlí také spustit novou propagaci na internetu. Na svoji stranu získal například herce Oldřicha Navrátila. Navíc se o něm točí seriál.  

To klip Marka Hilšera je těsně před dokončením. Natáčení probíhalo i během oslav 17. listopadu. K němu se odkazuje už v předchozích propagačních videích. Podporu získal například u historika Pavla Kosatíka. 

Mirek Topolánek hodlá svůj předvolební spot představit v úterý. Jeho podobu prozradit nechce, mluví jen o překvapení v další fázi prezidentské kampaně. Podporují ho například herec Martin Dejdar či tenistka Karolína Plíšková.